Избрирачкиот список од денеска на јавен увид

Единствениот избирачки список од денеска е ставен на јавен увид, информира Државната изборна комисија, која синоќа одржа седница на која се разгледуваа повеќе информации и заклучоци како подготовка за претстојните локални избори.

Во него се евидентирани вклупно 1.816.127 гласачи и тој ќе биде ставен на јавен увид од денеска, 21-во август, информира Државната изборна комисија, која синоќа одржа седница на која се разгледуваа повеќе информации и заклучоци како подготовка за претстојните локални избори.

Во избирачкиот список не се внесени 11.346 граѓани, во најголем дел лица кои немаат постојани место на живеење.

Увидот во Избирачкиот список за локалните избори, ќе трае до 9-ти септември.